Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще открие във Висшето военновъздушно училище

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще открие във Висшето военновъздушно училище
Коментари Харесай

Откриват първото летище за медицинска помощ по въздуха у нас

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще открие във Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски " в Долна Митрополия първото лицензирано хеликоптерно летище за образование и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха (Helicopter Emergency Medical Service - HEMS). За това оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата.

Летището ще се употребява за образование на курсанти за потребностите на Военновъздушните сили (ВВС), Военноморските сили (ВМС) и Министерство на вътрешните работи. 

На тържествения обред, който е част от събитията във ВВВУ " Георги Бенковски ", отдадени на 115 години от оповестяване на Независимостта на България, ще участват още представители на институции и ведомства с отношение към повишение качеството на образователния развой във висшето военно учебно заведение и активността по HEMS. 

На хеликоптерното летище ще кацнат вертолет Bell-206 от 24-а Авиационна база - Крумово, вертолет AS 565MB PANTHER от Морска вертолетна Авиобаза " Чайка " и вертолет AGUSTA от структурата на Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция " Гранична полиция ".

С вертолет PANTHER ще бъде направена проява на превозване на потърпевш. 

От летище Долна Митрополия ще бъде обещано и начало на Шестата национална въздушна обиколка на България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР